BTW op onroerende verhuur: mogelijk vanaf 1 januari 2019

Op 25 oktober verscheen de nieuwe wet over de onroerende verhuur met optionele btw in het Belgische Staatblad. Concreet betekent het dat u vanaf 1 oktober btw kunt aanrekenen op de verhuur van uw onroerend goed. Bedoeling van de invoering van dit optioneel stelsel is het btw-stelsel te vereenvoudigen en België concurrentiëler te maken tegenover de buurlanden inzake verhuur van onroerend goed aan bedrijven.
Lees meer

Fiscale grensbedragen aanslagjaar 2020 – inkomsten 2019

De nieuwe fiscale grensbedragen zijn er weer. Wij houden u graag op de hoogte met een overzicht.
Lees meer

Toekomstvisie van de vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting heeft de afgelopen jaren wel eens vaker in de stijgers gestaan. Wij krijgen geen signalen om te denken dat dat in de toekomst anders zal zijn. Wij overlopen van waar we komen en bekijken ook waar we naartoe kunnen gaan in de toekomst.
Lees meer

Wat brengt 2019 voor de starters?

Met het ingaan van 2019 worden ook nieuwe regels van kracht voor wie wil starten met een zelfstandige activiteit. Het wordt starters eenvoudiger en financieel minder zwaar gemaakt. We overlopen de veranderingen.
Lees meer

Recht van opstal, interessant precedent bij eindbelasting

De rechtbank van Brussel heeft zich in beroep uitgesproken in het voordeel van een beklaagde. Dit vonnis bekijken we in detail want het gaat over aardig wat geld en het is een interessant fiscaal verhaal om te vertellen.
Lees meer

Rechtsbijstandsverzekering aftrekbaar

De personenbelasting voor aanslagjaar 2020 kent een opvallende nieuwe aftrekpost. U zal de premie voor een individuele rechtsbijstandverzekering kunnen aftrekken. We gaan in deze tekst verder in op de details van deze wijziging.
Lees meer

Het nieuwe wetboek van vennootschappen, actie is een goede optie. Deel 1

U heeft zeker al gehoord dat het vennootschapsrecht grondig is gewijzigd. Het nieuwe Wetboek van Vennootschappen en Verenigingen (“WVV”) werd op 1 mei 2019 van toepassing. Dit heeft aardig wat gevolgen waar we in deze tekst dieper op ingaan.
Lees meer

Financieel plan, wat is nieuw?

In de loop van 2019 zag het nieuwe vennootschapsrecht het licht. Er werden heel wat nieuwe zaken geïntroduceerd. Een van die nieuwe zaken is het financieel plan voor een Besloten Vennootschap (BV). In dit artikel gaan we dieper in op het financiële plan.
Lees meer

Ondernemen met of zonder kapitaal en financieel plan

Starters staan voor heel wat uitdagingen. Een recente blog vat het kernachtig samen. Ondernemers moeten creëren, anticiperen, zich aanpassen, maar ...
Lees meer

Het nieuwe wetboek van vennootschappen, actie is een goede optie. Deel 3

Het is niet enkel een slecht nieuwsshow. Als uw statuten strenger zijn dan wat het WVV voorziet dan zullen uw staturen voor gaan op de regels van het WVV.
Lees meer

De Fiscus komt op bezoek, wat nu?

Recent ging de rechtbank van eerste aanleg in Gent dieper in op wat de fiscus allemaal mag als die op bezoek komt. Nu gaat ook het Brusselse hof van beroep die richting uit. We kunnen u al meegeven dat de fiscus wel wat wapens krijgt.
Lees meer

Het nieuwe wetboek van vennootschappen, actie is een goede optie. Deel 2

In dit tweede deel lichten we u toe waarom het in uw voordeel is om actie te ondernemen. Ons tweede argument is de rol van de bestuurder.
Lees meer