BTW op onroerende verhuur: mogelijk vanaf 1 januari 2019

Op 25 oktober verscheen de nieuwe wet over de onroerende verhuur met optionele btw in het Belgische Staatblad. Concreet betekent het dat u vanaf 1 oktober btw kunt aanrekenen op de verhuur van uw onroerend goed. Bedoeling van de invoering van dit optioneel stelsel is het btw-stelsel te vereenvoudigen en België concurrentiëler te maken tegenover de buurlanden inzake verhuur van onroerend goed aan bedrijven.
Lees meer

Fiscale grensbedragen aanslagjaar 2020 – inkomsten 2019

De nieuwe fiscale grensbedragen zijn er weer. Wij houden u graag op de hoogte met een overzicht.
Lees meer

Nieuw vennootschapswetboek 2019

In 2019 mogen we uitkijken naar een nieuw wetboek van vennootschappen. Er komen nieuwe spelregels voor bestaande vennootschappen, maar ook voor nieuwe vennootschappen zullen er ingrijpende veranderingen zijn. Zo zal de keuze uit het soort vennootschap kleiner en duidelijker worden.
Lees meer

Toekomstvisie van de vennootschapsbelasting

De vennootschapsbelasting heeft de afgelopen jaren wel eens vaker in de stijgers gestaan. Wij krijgen geen signalen om te denken dat dat in de toekomst anders zal zijn. Wij overlopen van waar we komen en bekijken ook waar we naartoe kunnen gaan in de toekomst.
Lees meer

Een nieuw jaar, nieuwe regels voor de zelfstandige!

In 2019 worden we opnieuw getrakteerd op nieuwe regels.  De kmo’s en zelfstandigen mogen zich aan volgende aanpassingen verwachten. We lichten de grote lijnen toe.
Lees meer

Wat brengt 2019 voor de starters?

Met het ingaan van 2019 worden ook nieuwe regels van kracht voor wie wil starten met een zelfstandige activiteit. Het wordt starters eenvoudiger en financieel minder zwaar gemaakt. We overlopen de veranderingen.
Lees meer

Recht van opstal, interessant precedent bij eindbelasting

De rechtbank van Brussel heeft zich in beroep uitgesproken in het voordeel van een beklaagde. Dit vonnis bekijken we in detail want het gaat over aardig wat geld en het is een interessant fiscaal verhaal om te vertellen.
Lees meer

Regels rond interestaftrekbeperking gaan in vanaf 2019

Een onderdeel van de hervorming van de vennootschapsbelasting was de interestaftrekbeperking. Deze nieuwe regels treden vroeger in werking dan eerst voorzien. Concreet zijn ze van toepassing vanaf 2019.
Lees meer

Designed & developed by MoxyOne